g
Kapcsolat
9228 Halászi, Kőhídi utca 11.
info@ugoapartments.hu
+36 20 204 2489
+36 20 951 3116
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Kövess minket itt is

9228 Halászi, Kőhídi utca 11.

+36 20 204 2489 | +36 20 951 3116

Mit is jelent az UGO?

Történetünk

Az UGO Birtok története édesapámmal, Babos Bélával kezdődik, aki Halásziban, a Dunasoron töltötte felejthetetlen gyermekéveiket. Bár az élet szülőfalujától messzebb sodorta, de gyökereit sohasem felejtette.

Még fiatal volt, amikor az egykori 1-es főúton, az osztrák határ közelében, Levél község mellett egy gödör helyén éttermet, panziót álmodott meg. Álmait hosszú, kitartó és alázatos munkával sikerült megvalósítani, 1981-ben nyitotta meg a Kerék Fogadót, amely az ország második magánétterme volt. Sikeres volt az ötlet, rengeteg új élmény vette kezdetét, az időközben kért gyermekkel (az ifjú Bélával és Bettivel) bővült család élete megváltozott. Sikeres üzletemberré vált, folyamatosan bővítette a fogadót. Az étterem mellett medence, teniszpálya, halaktól nyüzsgő kerti tó létesült szigettel, lovarda, bowling és focipálya épült.

Szerette Levél települést, de gyermekkori barátai mindig hiányoztak neki. A vendéglátásban elért sikerek után még mélyebben kereste gyökereit, különös vonzódást érezve az anyaföld, a teremtett világ iránt. Visszavágyott szülőfalujába, ezért a 90-es évek elején megvette a falu határában lévő legelőt, az úgót. Az elhanyagolt terület újra az építés és az alkotás helyszíne lett. Az egykori legelőn, a Mosoni-Duna partján felépült a Babos major lovardával, tóval, focipályával, vendégházakkal. A területet erdővel keretezte, a majorban kialakított gyönyörű tavat “megdobáltatta” (kitisztítatta), a területet parkosította. A Babos major közelében családi házas övezetet alakított ki, a falu egyik legszebben kialakított részét hozva ezáltal létre. Több tízezer fát ültetett önerőből a Szigetközben. A fizikai alkotáshoz a Jóisten segítségét is kérte, melyért hálából a szerény, de annál méltóbb gondolat által vezéreltetve az Erzsébet kápolnát is megépítette a majorban.

Újat úgy teremtett, hogy a régire építkezett, vigyázott a hagyományokra. A falusi gyerekeket a lovak szeretetére tanította, a hagyományőrző egyesületet támogatva felelevenítették a lovas banderiális hagyományokat. Volt idő, amikor a lovas bandérium 10 lovából 9 a Babos major méneséből származott.

A major működtetésében, szépítésében családtagjai is lelkesen vettek részt, így édesapám 2017-ben nyugodtan adhatta át a stafétabotot a következő generáció számára.

Nagy örömmel és kíváncsisággal várta, hogy Betti lánya és férje, Krisztián hogyan fejleszti tovább a családi birtokot. Minden tervre kíváncsi volt, mindent tudni akart, gondolataival, tanácsaival sokat segített a birtok fejlesztésében.  Büszkeséggel és megnyugvással töltötte el, hogy unokái, Bettike és Krisztián is komolyan készül a Majorság továbbvitelére.

A Babos major időközben UGO Birtokká változott, de célunk, hogy a hagyományok tisztelete által, édesapám örökségét ápolva tovább vigyük jóhírét ennek a gyönyörű vidéknek és a rajta alkotott kis ékszerdoboznak.

 

És hogy miért is nevezik UGO-nak?

Ez a legelő neve volt Halásziban, amit itt mindenki úgóként ismer. A terület, ahol most az UGO Birtok található, a falu tehéncsordájának legelőhelye volt. A falu északi részén helyezkedik el, ahol az Alpok és a Kárpátok között fújó északi szél állandó susogó, morajló, zúgó hangjáról kaphatta „a zúgó”, vagy „az úgó” nevet.

 

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!

Babos Bernadett és családja